Keberkesanan Sistem Pengurusan Maklumat: Kajian Kes Sistem E-Sinar di Pejabat Daerah Kubang Pasu - Arfan, Mulya (2012)
Kajian mengenai keberkesanan sistem teknologi maklumat: kajian kes sistem e-Sinar di Pejabat Daerah Kubang Pasu, serta seramai 17 orang responden yang masing-masing terdiri daripada Kakitangan dan Penghulu Mukim di Pejabat Daerah Kubang Pasu yang telah dijadikan sebagai objek pada kajian ini. Objektif kajian ialah untuk memahami penggunaan e-Sinar di Pejabat Daerah Kubang Pasu dan untuk menyelidiki keberkesanan penggunaan e-Sinar di Pejabat Daerah Kubang Pasu. Kajian telah dilakukan dengan menggunakan kaedah soal selidik serta dapatan kajian mengenai penggunaan sistem e-Sinar secara 100% dan sistem ini amat berkesan untuk merekod data masyarakat miskin di Pejabat Daerah Kubang Pasu.