Sistem pembelian kereta baru dalam talian / Muhammad Hanif Jaafar - Muhammad Hanif , Jaafar (2001)
Latihan ilmiah merupakan salah satu kursus wajib yang mesti diambil bagi memenuhi keperluan pengijazahan dalam pengajian Sarjana Muda Sains Komputer Universiti Malaya. Bagi memenuhi tujuan ini, saya telah memilih tajuk sistem pembelian kereta baru sebagai tajuk tesis dan penyelia ialah En. Mustaffa Kamal b. Mohd Nor. Dalam membangunakan sesuatu sistem, cadangan projek diperlukan bagi menjelaskan kefahaman pelajar terhadap sistem yang akan dibangunkan. Dalam cadangan projek ini saya akan menerangkan secara ringkas tentang sistem yang akan dibangunkan, bagaimana sistem akan dibangunkan, objektif pembangunan sistem, apakah kelemahan dan kebaikan sistem yang akan dibangunkan, siapakah pengguna-pengguna sistem, peralatan-peralatan yang digunakan dalam pembangunan sistem, kaedah-kaedah dan perancangan-perancangan serta persediaan-persediaan bagi membangunkan sistem. Beberapa contoh yang berkaitan dengan sistem yang akan dibangunkan juga akan dikaji bagi tujuan perbandingan. Apa yang diharapkan adalah agar cadangan ini dapat memberikan gambaran yang jelas terhadap bagaimana saya akan menjayakan pembangunan sistem ini.