Sistem bantuan pemilihan vitamin berasaskan web / Mohd. Azlie Mansor - Mohd. Azlie , Mansor (2003)
Sistem Bantuan Pemilihan Vitamin Berasaskan Web ini merupakan sistem yang dibangunkan untuk Farmasi U-City Care Sdn. Bhd. Tujuan utama mcmbangunkan Sistem Bantuan Keputusan (SBK) ini adalah untuk membantu pengguna mencari dan akhimya memilih vitamin yang sesuai mengikut keperluan diri. Di samping itu, sistem ini juga menyediakan maklumat berkaitan dengan kesihatan semasa serta menyediakan kemudahan menempah vitamin. Bagi pihak pengurusan pula, sistem dapat menjanakan laporan berdasarkan tempahan yang dibuat oleh pengguna. Model yang digunakan dalam SBK ini adalah pepohon keputusan. Model pepohon keputusan dipilih kerana ia bersesuaian dengan proses pemilihan vitamin serta mudah untuk diaplikasikan. Kelebihan utama penggunaan model ini adalah ia dapat menunjukkan hubungan masalah secara bergrafik dan dapat menstrukturkan suatu masalah yang besar dan kompleks. Diharapkan agar projek yang dicadangkan ini dapat meningkatkan keberkesanan proses pemilihan vitamin serta dapat dilaksanakan sebagai satu sistem yang sistematik dan efektif.