Nasyid Portal(11) Nasyid.Com / Noorulashikin Yahya - Noorulashikin, Yahya (2005)
Portal merupakan salah satu capaian atau medium yang digunakan untuk mendapatkan informasi terkini bagi sesuatu perkara, terpulang kepada tujuan portal tersebut direkabentuk. Nasyid Pula merupakan irama Muzik Islam yang berunsurkan nasihat dan kebaikan yang dianjurkan dalam Islam. Irama nasyid merupakan irama yang menjadi hiburan pilihan bagi kesemua golongan dan peringkat umur, dan merupakan muzik yang universal kerana tidak kira dalam bahasa apapun nasyid.tersebut dinyanyikan ianya tetap digemari oleh semua bangsa. Oleh itu, peranan portal sangat penting bagi memberikan gambaran yang jelas tentang nasyid dan perkembangannya. Dalam projek ini, portal nasyid direkabentuk bagi membolehkan penggemar nasyid menggikuti perkembangan nasyid tanah air kini, muat turun Mp3 nasyid serta menggunakan perkhidmatan-perkhidmatan yang lain yang disediakan seperti forum,"Wallpaper", dan lain-lain lagi. Selain daripada perkongsian informasi, portal juga boleh dijadikan sebagai medium perkongsian idea diantara penggemar-penggemR nasyid sekaligu memeriahkan industri muzik nasyid tanahair. Selain itu, portal nasyid yang akan dibangunkan ini memudahkan pengguna membuat pembelian album-album yang mereka minati secara atas talian.