Management Information System for Support Group (MISSGCAN) / Mohd Jalaluddin Juffree - Mohd Jalaluddin , Juffree (2003)
Pengurusan Sistem Maklumat untuk Kumpulan Sokongan merupakan satu projek yang berasaskan web untuk membantu kumpulan sokongan di Malaysia untuk menjalankan tanggungjawab mereka dengan lebih mudah, cekap dan efisien. Tujuan utama pembangunan projek ini adalah menghasilkan sistem berasaskan web yang mempunyai pangkalan data untuk tujuan pentadbiran, informasi tertentu serta capaian terhadap sistem dengan mudah dan cepat secara dalam talian. Pihak pentadbir yang merupakan staf kumpulan sokongan merupakan orang yang bertanggungjawab untuk mengendalikan sistem ini. Paparan aktiviti, informasi boleh diakes oleh pelungsur dengan mudah dan target sasaran pengguna pula ialah pesakit kanser terutamanya, sukarelawan serta pendenna. Sistem ini dibangunkan dengan menggunakan teknologi pangkalan data-web iaitu Active erver Pages (ASP) dengan pangkalan data Microsoft Access 2000.