Purification And Characterization Of Phosphofructokinase (PFK) Enzyme From Antarctic Yeast, Leucosporidium Antarcticum [QR84.7. S528 2008 f rb]. - Perumal, Shanmugapriya (2008)

(untitled)
Leucosporidium Antarcticum telah dipencilkan daripada sampel air dari Stesen Davis di Antartika dan menunjukkan potensi untuk menghasilkan enzim intrasel fosfofruktokinase (PFK) (ATP-PFK; EC 2.7.1.11) pada suhu 5 oC di dalam medium kompleks. L.antarcticum was isolated from the freshwater sample collected from Davis Station in Antarctic and was potential to produce intracellular phosphofructokinase (PFK) (ATP-PFK; EC 2.7.1.11)