Nonlinear Model Predictive Control Of A Distillation Column Using Hammerstein Model And Nonlinear Autoregressive Model With Exogenous Input. - Kanthasamy, Ramesh (2009)
Turus penyulingan adalah unit proses penting dalam industri penapisan petroleum dan kimia. Ia perlu dikawal hampir dengan keadaan-keadaan pengendalian yang optima demi insentif- nsentif ekonomi.