Kajian Kesan Ekstrak Etanol Andrographis Paniculata Dan Andrografolida, Suatu Sebatian Bioaktifnya, Terhadap Aktiviti Enzim Metabolisme Fasa II UGT Dan GST [QP606.G573 N89 2008 f rb]. - Ahmad, Norzainah (2008)

(untitled)
Andrographis paniculata (Hempedu bumi) ialah tumbuhan herba daripada famili Acanthaceae yang penting dari segi perubatan tradisonal bagi penyakit demam malaria, inflamasi pernafasan, asma, bronkitis, disentri dan lain-lain lagi.