Real Time Multiple Codecs Switching Architecture For Video Conferencing. - Sarwar, Usman (2008)
Trend terkini yang berhubung kait dengan khidmat video internet telah merubah dengan mendadak cara kita berfikir dan berkerja. Perkhidmatan-perkhidmatan ini telah memperluaskan ruang lingkup teknologi serta memberi peluang kepada perkembangan idea-idea penyiaran tanpa sempadan dan memendekkan jarak komunikasi secara geografi melalui telesidang video.