Hla Polymorphism In Malay Sub-Ethnic Groups In Peninsular Malaysia. - Atan, Edinur Hisham (2009)

(untitled)
Di dalam kajian ini, Human Leukocyte Antigen (HLA) kelas I dan II telah dianalisa dengan menggunakan kaedah pencetus penjujukan khusus (Sequence Specific Primer) di kalangan 176 individu yang tiada pertalian kekeluargaan dari 6 kumpulan sub-etnik Melayu di Semenanjung Malaysia: Kelantan (n=25), Minangkabau (n=34), Jawa (n=30), Bugis (n=31), Banjar (n=33) dan Rawa (n=23).