Dinamik Kumpulan Terpinggir: Kes Kajian Fwkp Dalam Membolehkan Perkhidmatan Pendidikan Dan Kesihatan Asas Di Kota Palembang, Indonesia - Sarkawi, Djuni Thamrin (2014)
This study examines the dynamics of the struggle of a group of underprivileged people to obtain rights to free basic education and health services under of a social welfare fora known as the FWKP (Forum Wong Kito Plembang) in Palembang, South Sumatra, Indonesia. Kajian ini menyoroti dinamik perjuangan kumpulan terpinggir untuk memperolehi perkhidmatan pendidikan dan kesihatan asas percuma sebagai sebahagian daripada perlindungan sosial dengan mengambil kes kajian FWKP (Forum Wong Kito Plembang) di Palembang, Sumatera Selatan, Indonesia