Design Of Array Dielectric Resonator Antenna For Long Term Evolution Applications - Lim, Seng Shin (2014)
This dissertation discusses design of aperture coupling linear array cylindrical dielectric resonator antenna (DRA) for 2.6 GHz Long Term Evolution (LTE) applications. Disertasi ini membincangkan rekabentuk Antena Penyalun Dielektrik (APD) silinder pelbagai tatasusunan linear gandingan aperture untuk aplikasi Evolusi Jangka Panjang (EJP) 2.6 GHz.