Kesan Pembelajaran Berasaskan Projek Secara Atas Talian Ke Atas Sikap, Pengetahuan Dan Tingkah Laku Pelajar Terhadap Tenaga Diperbaharui - Harun, Abd Hadi (2014)

(untitled)
This study was aimed to examine the effect of Online Project-Based Learning (e - PBP) on Form Four science students’ attitudes, knowledge and behavior towards renewable energy (RE). This study applied a quasi-experimental method with “Pre Test - Post Test One Group Design". Kajian ini bertujuan untuk mengkaji kesan penggunaan Pembelajaran Berasaskan Projek Secara Atas Talian (e-PBP) ke atas sikap, pengetahuan dan tingkah laku pelajar Tingkatan Empat aliran sains terhadap topik tenaga diperbaharui (TD). Kajian ini mengaplikasikan kaedah eksperimen kuasi dengan “Reka bentuk Satu Kumpulan Ujian Pra - Ujian Pos”.