Pembangunan Dan Keberkesanan Makmal Interaktif Hukum Ohm Di Kalangan Pelajar Politeknik - Yap Abdullah, Nurul Syafiqah (2014)

(untitled)
Ohm’s law is part of the syllabus in Basic Circuits for polytechnics. This research involving of 302 Electrical Engineering students from Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah and Politeknik Sultan Azlan Shah was carried out to study the effectiveness of Ohm’s law i-Lab learning and to determine the effective laboratory approach. Hukum Ohm merupakan satu mata pelajaran yang terkandung di dalam silibus Litar Asas di politeknik. Satu kajian keberkesanan i-Makmal terhadap pembelajaran hukum Ohm yang melibatkan seramai 302 pelajar jurusan Kejuruteraan Elektrik dari Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah dan Politeknik Sultan Azlan Shah dijalankan bagi menentukan mod pembelajaran makmal yang efektif.