Pengkalibrasian Item Untuk Penggabungan Dua Ujian Matematik Tingkatan 2 - Shamsuddin, Hasni (2014)
The purpose of this research was to investigate linking procedure of two Form 2 Mathematics tests with focus on psychometric properties of anchor items used. 10 anchor items were selected for this purpose. Tujuan kajian ini ialah untuk mengkaji penggabungan dua ujian Matematik Tingkatan 2 dengan memberi fokus kepada ciri – ciri psikometrik item rujukan yang digunakan. Penggabungan ujian merupakan satu fasa penting dalam pembinaan bank item.