Development Of Design Response Spectra For Ipoh - Arshad, Mohd Rashwan (2009)
Seismic awareness becomes a critical issue in Malaysia after experienced a series of tremors originated from Sumatra. The main objective of this study is to develop design response spectra on the site-specific. Kesedaran mengenai bahaya risiko seismik semakin meningkat di Malaysia selepas mengalami beberapa siri gegaran akibat gempa di Sumatra. Objektif kajian ini ialah untuk membangunkan spektra sambutan rekabentuk di satu kawasan yang spesifik.