Aplikasi Ergonomik Dalam Sistem Kerja Untuk Kesejahteraan Motivasi Pekerja Menggunakan Terminal Paparan Visual - Mustafa, Shaliza Azreen (2007)
Menurut International Labour Organization (ILO), ergonomik ialah sains biologi manusia berhubung dengan sains kejuruteraan