Kajian Morfologi, Kepatogenan Dan Molekular Pencilan Fusarium Daripada Orkid - Mohamad Zain, Nurhayati (2007)
Sebanyak 32 pencilan Fusarium telah dipencilkan dari orkid Dendrobium (29 pencilan) dan Oncidium (3 pencilan) yang menunjukkan gejala reput akar dan reput batang.