Gagasan Nasionalisme Melayu Raya : Pertumbuhan Dan Perkembangannya - Saadon, Roslan (2007)
Kajian ini merupakan satu penyelidikan berkaitan nasionalisme Melayu Raya. Nasionalis yang berpegang kepada faham ini bercita-cita menyatukan semua umat Melayu di Nusantara di bawah satu entiti politik.