Characterization Of A New Bacterial Virus From Orangutan (Pongo Pygmaeus) - Ahmad Hisham, Uswatun Bahirah (2015)
Bakteriofaj atau faj ialah virus yang menjangkiti bakteria. Dalam kajian ini, faj UB1 yang telah dipencilkan sebelum ini yang menjangkiti Escherichia coli O157:H7 (E. coli O157:H7) telah berjaya dicirikan.