Mathematical Modelling Of Ionicity Factor And Bulk Modulus For Hexagonal Binary Semiconductor Materials - Arif, Ghassan Ezzulddin (2015)
Bahan semikonduktor telah menjadi penting dan utama dalam pembuatan beberapa perkakasan elektronik. Medium elektronik terkini telah menyaksikan bahan semikonduktor termaju diperlukan untuk menambahbaik keupayaan sesutu bahan elektronik. Disebabkan kepelbagaian aplikasi dalam teknologi perkakasan elektronik, struktur semikonduktor itu perlu dikaji sifatnya.