Watak Wirawati Unggul Dalam Filem Melayu: Kajian Kes Tsu Feh Sofiah (1986), Fenomena (1990), Dan Perempuan Melayu Terakhir (1999) - Azmi, Nur Nafishah (2015)
Kajian ini dilakukan bagi tujuan mengupas watak wirawati dalam konteks agama Islam dengan menggunakan tiga buah filem iaitu Tsu Feh Sofiah (1986), Fenomena (1990) dan Perempuan Melayu Terakhir (1999). Kaedah analisis tekstual digunakan dalam kajian ini bagi mengumpul serta mendapatkan maklumat. Kajian ini merujuk kepada al-Quran, sunah dan hadis yang memfokuskan kepada kaum wanita bagi menjawab persoalan dan objektif kajian sebagaimana yang dikumpulkan dalam analisis kajian.