Socio-Economic And Training Programmes Towards The Socioeconomic Development Of Ngo Beneficiaries In Bangladesh - Khan, Mohammad Aktaruzzaman (2015)
Pertumbuhan yang besar dan pesat dalam kalangan NGO di Bangladesh memberi cabaran khusus terhadap falsafah pembangunan, terutama dalam pembangunan sosioekonomi (SED). Walaupun usaha pembangunan yang dijalankan oleh NGO tempatan dan antarabangsa menunjukkan tumpuan yang berkesan, namun secara praktikal ia tidak disokong dalam beberapa hasil penyelidikan.