Hazard Classification Of Gamat- N,N-Diethyl-Mtoluamide (Deet) Mosquito Repellent Rubbing Oil Using The United Nations Globally Harmonized System (Un-Ghs) Based On Rats Acute Dermal Toxicity - Abd Malik, Izzati (2015)
Kajian ini bertujuan untuk mengenal pasti tanda-tanda klinikal dipamerkan oleh tikus apabila terdedah kepada Minyak Sapu Penghalau Serangga Gamat dan DEET (GD MRRO) yang mengandungi 15% daripada N, N diethyl-m-diethyl sebagai bahan aktif dengan bioaktiviti (penghalau) terhadap nyamuk yang termasuk Minyak sapu Gamat (GRO) item plasebo.