Microencapsulation Of Folic Acid Using Hydrolyzed Collagen By Conventional And Ultrasonic Spray Drying Method - Hj Latip, Dayang Norlaila (2016)
Terbaru, beberapa kajian telah menunjukkan trend yang baik untuk mencari alternatif bagi menggantikan bahan dinding polimer sintetik kepada polimer semulajadi. Walaubagaimanapun, tiada penyelidikan yang dijalankan menggunakan sisik ikan kolagen hidrolis komersial, Cc sebagai agen pengkapsulan.