Predicting Insulation And Structural Response Of Foamed Concrete Panel - Ganesan, Shankar (2015)
Konkrit ringan berbusa (LFC) dihasilkan daripada mortar atau campuran simen berserta gelembung udara yang dihasilkan daripada agen campuran tertentu. Penggunaan LFC sebagai bahan binaan menjadi prerogatif dalam industri pembinaan kerana ia memiliki banyak kelebihan seperti lebih ringan, kekuatan rendah dikawal dan sifat haba yang sangat baik.