Control Of Toxin-Producing Cyanobacterial Population Using Selected Agricultural Wastes - Sim , Yi Jing (2015)
Sianobakteria, juga dikenali sebagai alga hijau-biru, adalah prokariot fotosintetik yang menghasilkan ledakan di dalam air apabila keadaan persekitaran sesuai. Sianobakteria telah menjadi masalah di seluruh dunia dan menimbulkan isu kesihatan, terutamanya spesies yang menghasilkan toksin.