Behavioural Effects And Brain Activity Of Mitragynine From Mitragyna Speciosa Korth (Kratom) On Learning And Memory Functions In Rat - Suhaimi, Farah Wahida (2015)
Mitraginina, sebatian alkaloid utama daripada Mitragyna speciosa Korth telah dikaji secara meluas untuk kesan-kesan farmakologinya. Walau bagaimanapun, sedikit maklumat yang diketahui tentang kesannya terhadap fungsi pembelajaran dan memori.