The Impact Of Concurrent Engineering Practices On Quality Of Design Of New Products - Hj Abdullah, Mohd Yusoff (2000)

(untitled)
The focus of this study is intends to address the questions of: (a) To what extent is CE practices involved in product Design & Development in Malaysian Manufacturing Industries? (b) How does CE practices impact the quality of product design? (c)How does complexity of products influence the relationship between extent of involvement of CE'practices and design quality of products? Fokus kajian ini adalah untuk menyingkap persoalan terhadap; (1) Sejauh manakah amalan "Concurrent Engineering" (CE) terlibat di dalam rekabentuk dan pembangunan sesuatu produk di qalam Industri Perkilangan Malaysia? (2) Bagaimanakah amalan CE memberi kesan kepada kualiti rekabentuk sesuatu produk? (3) Bagaimanakah produk yang komplek mempengaruhi hubungan antara tahap penglibatan amalan CE dan kualiti rekabentuk sesuatu produk.