Pengesanan Tingkah Laku Agresif Berasaskan Poligraf Dalam Kalangan Penghuni-Penghuni Beresiliensi Rendah Di Sekolah Tunas Bakti - Lim , Mei May (2015)
Kajian ini memfokuskan keagresifan penghuni Sekolah Tunas Bakti yang beresiliensi rendah berasaskan poligraf. Poligraf merupakan suatu alat yang digunakan untuk mengesan dan merekod sebarang unsur ketidakjujuran atau penipuan akibat perubahan sistem badan manusia seperti kadar denyutan jantung dan pernafasan, pemeluhan kalenjar dan tekanan darah (Vrij, 2008).