The Use Of Explicitation In Multiple Persian Translations Of Rhonda Byrne’s The Secret - Mohammad Rahbar, Mohammad Rahbar (2015)
Eksplisitasi sebagai satu fenomena universal telah dikaji oleh ramai sarjana melalui penggunaan korpus selari dan korpus sebanding dalam tempoh beberapa dekad yang lalu. Para sarjana, walau bagaimanapun, mendapati bahawa terdapat beberapa kekurangan pada pendekatan sedia ada dalam kajian tentang eksplisitasi.