Protean Career Orientation And Individual Well-Being Among Professional Engineers In Malaysia: Mediating Role Of Proactive Career Management Behaviours - Baba Rahim, Norizan (2015)
Kesejahteraan individu merujuk kepada penglibatan pekerja yang menjana kesan positif yang lebih kerap seperti kepuasan kerja, komitmen, kegembiraan, kepuasan, minat, dan kasih sayang. Bagaimanapun, bagi jurutera di Malaysia, konflik antara memenuhi tuntutan kerja yang distrukturkan oleh organisasi dengan hasrat mereka untuk berwawasan tinggi, bercita-cita, bermatlamat dan berharapan sendiri telah mempengaruhi kesejahteraan mereka.