Synthesis Of Metal-Tannate Complexes And Their Application As Antifoulant For Fish Cage Nets - Achmad, Azraa (2016)
Biokotoran marin (marine biofouling) adalah organisma marin yang melekat pada permukaan yang direndam dalam air laut dengan pembentukannya berpotensi dipengaruhi oleh beberapa proses kimia, fizikal dan biologi.