The Role Of Gold As A Diversifier, Hedge And Safe Haven: A Study On The Impact Of Stock Market And Inflation In Malaysia - Ghazali, Mohd Fahmi (2016)
Walaupun kesepakatan sejagat mengatakan emas sebagai aset perlindungan yang selamat, penyelidikan akademik empirik mengenai topik ini setakat ini adalah agak jarang, terutamanya dalam konteks Malaysia.