Pendekatan Al-Quran Dalam Mencegah Al-Fasad Al-Mali: Aplikasi Di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia - Md Zain, Mohd Zaini (2016)
Al-fasad al-mali difahami sebagai perlakuan yang bertentangan dengan syara’ dalam pemilikan harta atau perolehan manfaat untuk individu atau kumpulan dan ia boleh berlaku dalam pelbagai bentuk.