A Neural Network Mobile Learning Application For Autonomous Improvement In A Flexible Manufacturing Environment - Siew , Jit Ping (2016)
Kajian ini memberi tumpuan kepada inovasi berasaskan telekomunikasi dan teknologi komputer di kilang pengeluaran "MF" untuk menjanakan pulangan nilai yang lebih tinggi. Process pembuatan moden merupakan industri yang sangat kompetitif, dan kos kerugian daripada kecacatan dalam pengeluaran produk adalah tinggi. Berdasarkan kaji selidik aktiviti process pembuatan, proses percetakan stensil (SPP) telah dipilih sebagai kawasan kajian. Keputusan ini berdasarkan ulasan kesusasteraan yang menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya 50% daripada kecacatan dalam pemasangan papan litar bercetak berasal dari SPP, dan data kecacatan sebenar yang dikumpul semasa penyiasatan. Memandangkan persekitaran kerja sambil berdiri oleh krew pengendali mesin yang terus menerus bergerak, cabarannya adalah untuk memberi keupayaan autonomi melalui pengetahuan mengenai prestasi kerja mereka dengan penggunaan aplikasi pembelajaran mudah alih. Untuk mencapai objektif ini, peranti mudah alih dimuatkan dengan sebuah aplikasi Android yang digunakan untuk menyampai maklumat yang diproses oleh algoritma rangkaian neural.