Role Of Religious Nationalism In The Israeli-Palestinian Conflict. - Javadikouchaksaraei, Mehrzad (2016)
Konflik terhadap Palestin amat terkesan, terutamanya terhadap ideologi, agama, dan bahagian negara yang telah dibina berdekad lamanya. Tesis ini menganalisis dari segi konteks sejarah, idelogi, dan struktur kuasa yang berkaitan di antara Yahudi Israel dan Palestin Arab sepanjang abad kedua puluh.