The Effect Of Low Carbon Construction Practices On Site Managers Productivity - Esmaeilifar, Reza (2017)
Antara pelbagai industri yang mempunyai kesan negatif ke atas alam sekitar, industri pembinaan adalah merupakan industri yang paling mendapat perhatian. Salah satu sebab industri ini mendapat perhatian adalah emisi karbon dioksida (CO2) iaitu dihasilkan daripada aktiviti pembinaan dan merupakan punca utama kepada masalah alam sekitar