Exploring Aspects Of Design And Safety Of Children Playgrounds In Malaysia - Md. Saaid , Ahmad Sid Hijaz (2016)
Taman permainan merupakan sebuah tempat untuk kanak-kanak membina pengalaman serta memperoleh keseronokan bermain di persekitaran luar. Ia dapat membantu meningkatkan kompetensi fizikal dan pengurusan emosi kanak-kanak