Cytotoxic Activity And Mechanisms Of Action Of Crinum Asiaticum Extracts On Various Cancer Cell Lines - Mohd Yusoff, Sa'adiah (2017)
Crinum asiaticum yang dikenali oleh penduduk tempatan sebagai tembaga suasa, digunakan dalam perubatan tradisional, untuk merawat inflamasi/bengkak dan tumor