Effect Of Soil Physical And Biological Properties And Soil Flooding Treatment On Disease Incidence Of Fusarium Wilt Of Tobacco - Jusoh, Mohd Norhafeez (2017)
Penyakit layu Fusarium pada tembakau adalah disebabkan oleh Fusarium oxysporum. Spesies ini dikenali sebagai patogen tumbuhan sebaran tanah