Small RNA (sRNA) regulates extreme Temperature adaptation of Geobacillus thermoleovorans isolated from a Malaysian hot spring. - Tan, Hock Siew (2011)

(untitled)
RNA kecil (sRNA) telah ditunjukkan memainkan peranan penting dalam pengawalan gen dalam eukariot (juga dikenali sebagai microRNA) dan prokariot. Dalam bakteria, sRNA mengawalatur pembentukan biofilem, penderian korum, kevirulenan dan gerak balas stres persekitaran.