Amalan baik senggaraan bangunan warisan di Malaysia. - Rashid, Robiah Abdul (2011)
Penyenggaraan bangunan warisan memerlukan satu sistem yang sewajarnya bagi mencapai objektif penyenggaraan yang berkesan. Satu tinjauan awalan terhadap pendekatan penyenggaraan bangunan warisan telah menunjukkan bahawa tahap penyenggaraan bangunan warisan di Malaysia masih di tahap sederhana dan memerlukan penambahbaikan berterusan.