Optimization of milling conditions and sintering processes in al-cnt advanced nanocomposites. - Sardarinejad, Ali (2010)
Carbon nanotubes (CNTs) baru-baru ini telah muncul sebagai bahan dengan sifat-sifat yang istimewa. Penyelidik telah mengkaji penggunaannya sebagai penguatan dalam matriks polimer dan seramik.