Psikologi Kanak-Kanak Dalam Cerpen -Cerpen Terpilih Zaharah Nawawi - Hussin, Rosanita (2018)
Kajian “Psikologi Kanak-Kanak dalam Cerpen Terpilih Zaharah Nawawi” terdiri dari tujuh bab. Bab pertama merupakan pendahuluan, permasalahan kajian, objektif kajian, skop kajian, kepentingan kajian, kajian lepas, teori kajian, konsep kanak-kanak dan organisasi kajian. Memandangkan cerpen-cerpen yang dipilih ini banyak melakarkan tingkah laku kanak-kanak, maka teori yang digunakan dalam keseluruhan kajian adalah dengan menggunakan teori psikologi yang menjurus kepada Teori Psikoanalisis Sigmund Freud.