Reka Bentuk Dan Pembangunan Portal E-IMLMS Serta Penerimaan Oleh Guru Penyelaras Makmal - Hashim, Munira (2012)
Kajian ini meneroka isu dan permasalahan yang dihadapi oleh Guru Penyelaras Makmal (GPM) di sekolah dalam merealisasikan hasrat kerajaan untuk melengkapkan golongan pelajar dengan ilmu ICT. Kajian ini dijalankan melalui cara pemerhatian, senarai semak dan temuduga. Setelah isu sebenar dikenalpasti, satu portal yang dikenali sebagai e-IMLMS (Electronic Integrated Multimedia Lab Management System) dibangunkan untuk kegunaan GPM sebagai sumber rujukan dan panduan dalam pengurusan makmal multimedia sekolah. Kajian seterusnya mengkaji keberkesanan reka bentuk melalui penerimaan portal e-IMLMS.