Falsafah Kebahagiaan Al-Ghazālī Dalam Kīmīyā’ Al-Sa‘Ādah: Analisis Persepsi Warga Emas Tentang Konsep Sa‘Ādah - Mustaffa, Nurul Hidayawatie (2022)
Kajian ini bertujuan mengkaji falsafah kebahagiaan al-Ghazālī dalam Kīmīyā’ al-Sa‘ādah (the Alchemy of Happiness). Objektif kajian ini ialah mengenal pasti persepsi warga emas tentang konsep sa‘ādah. Kajian turut berkehendak menganalisis persepsi warga emas tentang konsep sa‘ādah berdasarkan falsafah kebahagiaan menurut al-Ghazālī.