Factors Affecting Tiktok Addiction Behavior Among Adolescents In China: The Role Of Active Parental Mediation As Moderator - YAO, QIN (2023)
Kajian ini meneroka hubungan antara persekitaran sistem maklumat, organisma dalaman pengguna dan tingkah laku ketagihan TikTok di China. Kajian ini memfokuskan kepada faktor luaran dan dalaman, dan menggunakan model rangsangan-organisma-tindak balas (S-O-R) dan teori aliran untuk mentafsir kualiti maklumat dan sistem, dan pengalaman aliran.