Faktor Yang Mempengaruhi Niat Dan Hubungannya Dengan Amalan Pentaksiran Guru Sejarah : Kesediaan Guru Sebagai Moderator - Kaveri, Thamothiran (2023)
Tujuan kajian ini, khususnya meneroka sejauh mana pengaruh sikap, norma subjektif, kawalan tingkah laku, niat dan kesediaan guru mempengaruhi amalan pentaksiran guru-guru Sejarah sekolah menengah rendah di negeri Pulau Pinang. Kajian ini juga melihat keberkesanan moderator kajian iaitu kesediaan guru dalam mempengaruhi niat terhadap amalan pentaksiran guru-guru Sejarah.