Trend Dan Motivasi Pelancongan Dalam Kalangan Warga Emas : Kajian Kes Di Kuching, Sarawak - Mohamad Nor, Azilah (2024)
Objektif kajian ini adalah untuk, (i) Menganalisis trend peralihan demografi penduduk menua dunia dalam konteks pelancongan warga emas, (ii) Menganalisis trend pelancong warga emas di kawasan kajian dan (iii) Mengenalpasti faktor penarik dan penolak (motivasi) kedatangan pelancong warga emas di kawasan kajian.